Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Van’da kar kalınlığı iş makinalarının boyunu aştı

Van Büyükşehir Belediyesi, kırsalda iş makinelerinin boyunu geçen metrelerce yükseklikte

Van Büyükşehir Belediyesi, kırsalda iş makinelerinin boyunu geçen metrelerce yükseklikte karı temizleyerek çalışmalarını sürdürüyor.
Türkiye’yi etkisi altına alan kar yağışı, Van’da da yoğun bir şekilde devam ediyor.

Van'da kar kalınlığı iş makinalarının boyunu aştı
Van’da kar kalınlığı iş makinalarının boyunu aştı

Bahçesaray ve Gevaş ilçelerinde adeta kardan dağlar oluşurken, Fen İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler mahalle yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Kar kalınlığının yer yer 4 metreyi bulduğu Bahçesaray ilçesine bağlı Altındere Mahallesi ve mahalleye bağlı Dikmetaş mezrası ile Gevaş ilçesine bağlı Daldere, Anaköy ve Töreli grup yolunda ekipler kardan tüneller oluşturarak ilerliyor. Zorlu bir mücadele yürüten ekipler, çığ riskine rağmen geceli gündüzlü çalışıyor.
Kent genelinde 100’lerce araç ve personelle karla mücadele çalışması yürütülürken, Van Büyükşehir Belediyesi yolu ulaşıma kapalı olan 13 mahalle ve bu mahallelere bağlı 39 mezrada çalışmalarını sürdürüyor.