Van Büyükşehir Belediyesi’nin kent sporuna ve sporcusuna destekleri sürüyor. Önceki yılarda amatör spor kulüplerine çeşitli yardımlarda bulunan büyükşehir belediyesi bu yılda gençlerin sportif aktivitelerinde kullanılmak üzere başta futbol olmak üzere 100 amatör spor kulübüne nakit desteği verdi. 1 milyon TL’nin olarak yapılan yardım için Edremit ilçesi Fidanlık Parkında tören gerçekleştirildi. Spor kulüplerine yapılan yardımın temsili çeki Van Valisi Ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez tarafından Amatör Spor Kulüpleri Derneği Başkanı Ramazan Kıvanç’a verildi.

Vali Bilmez, “Belediyemiz bünyesinde spor alanında 8 branşta 533 öğrenciye, 15 antrenörle hizmet verilmektedir. Son iki yılda belediyemizin düzenlediği kurslarda eğitim gören 280 öğrencimizin spor fakültelerine ve meslek yüksekokuluna yerleştirilmesi sağlanmıştır. Ayrıca belediyemiz bünyesinde son 3 yılda düzenlenen sürekli eğitim merkezlerinde eğitim gören 500 öğrencimiz üniversitelere ait fakültelerde okuma hakkı kazanmıştır. Önümüzdeki yüzyılda önemli olanın bilgiden ziyade, yetenek ve becerinin olduğunu biliyoruz” dedi.

Gençlerin sporla buluşması adına sportif faaliyetlerin yapılacağı alanların Van iline kazandırıldığını dile getiren AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas ise beden gelişimin yanında gençlerin ruhi gelişimine de ihtiyacı olduğuna dikkat çekti.

Etkinlik, başarılı antrenör ile sporculara plaket takdimi, ardından hatıra fotoğrafının çekimiyle ve parkın gezilmesiyle son buldu.
