İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.
Kaymakam Aydın’ın Cumhuriyet Bayramı mesajında, milletin tarih boyunca baskıya ve dayatmalara asla rıza göstermediğine, karşılaştığı bütün zorlukları üstün iradesi, yıkılmaz cesareti ve destansı fedakârlıklarıyla aşmasını bildiğine dikkat çekildi.
Mesajda, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 98. Yıl dönümünü, millet olarak büyük bir coşku, mutluluk ve gurur içerisinde kutluyoruz. Cumhuriyet, her türlü zorluk ve yokluğa rağmen, milletimizin özünde var olan bağımsızlık ve hürriyet aşkının, güçlü bir Türkiye kurma azim ve kararlılığının gurur verici eseridir. Zira milli mücadelemizin merkezinde yer alan vatan, ezan, bayrak ve hürriyet gibi kavramlar, inancımızın vazgeçilmez ilkeleridir. Bu inanç devam ettiği müddetçe vatanımıza, istiklalimize ve istikbalimize kasteden hiçbir saldırı, kardeşliğimizi, birlik-beraberliğimizi hedef alan hiçbir girişim başarıya ulaşamayacaktır. Şimdi bize düşen görev, ortak değerlerimiz etrafında kenetlenerek ecdadımızın uğruna can verdiği değerlerimizi yaşatmak ve onları gelecek nesillere aktarmaktır.” denildi.
Mesajın sonunda, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehit ve gaziler, minnetle anılarak, “Millî mücadelenin bütün kahramanlarını, geçmişten günümüze vatan ve millet yolunda canını seve seve feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle yâd ediyoruz. Bu duygu ve tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum. ” ifadeleri kullanıldı.